Vodu, máslo a špetku soli přivedeme k varu. Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání restujeme, až se hmota nelepí na vařečku. Odstavíme z plotny a do částečně vychladnutého těsta postupně vmícháme vejce. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká a hustá hmota.
Připravené odpalované těsto naplníme do cukrářského sáčku s řeznou trubičkou a na plech stříkáme tvary větrníčků. Pečeme asi 20 minut.
Náplň připravíme vyšleháním smetany s krupicovým cukrem na tuhou šlehačku.
Větrníky po upečení a vychladnutí podélně rozkrojíme na polovinu. Na spodní část nastříkáme pomocí sáčku šlehačku a dáme na ní pokrájené broskve. Přiklopíme druhým dílem větrníku a můžeme poprášit moučkovým cukrem nebo polít polevou.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete