Vodu, máslo a špetku soli přivedeme k varu. Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání restujeme, až se hmota nelepí na vařečku. Odstavíme z plotny a do částečně vychladnutého těsta postupně vmícháme vejce. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká a hustá hmota.
Připravené odpalované těsto naplníme do cukrářského sáčku s řeznou trubičkou a na plech stříkáme tvary větrníčků. Pečeme asi 20 minut.
Náplň připravíme vyšleháním smetany s krupicovým cukrem na tuhou šlehačku.
Větrníky po upečení a vychladnutí podélně rozkrojíme na polovinu. Na spodní část nastříkáme pomocí sáčku šlehačku a dáme na ní pokrájené broskve. Přiklopíme druhým dílem větrníku a můžeme poprášit moučkovým cukrem nebo polít polevou.
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou