Větrníčky se šlehačkou

3.38

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: 30
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 130
      ml voda
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
  • Na dozdobení
    • 10
      g moučkový cukr
    • 200
      g broskve
  • Náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Vodu, máslo a špetku soli přivedeme k varu. Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání restujeme, až se hmota nelepí na vařečku. Odstavíme z plotny a do částečně vychladnutého těsta postupně vmícháme vejce. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká a hustá hmota.
  • Připravené odpalované těsto naplníme do cukrářského sáčku s řeznou trubičkou a na plech stříkáme tvary větrníčků. Pečeme asi 20 minut.
  • Náplň připravíme vyšleháním smetany s krupicovým cukrem na tuhou šlehačku.
  • Větrníky po upečení a vychladnutí podélně rozkrojíme na polovinu. Na spodní část nastříkáme pomocí sáčku šlehačku a dáme na ní pokrájené broskve. Přiklopíme druhým dílem větrníku a můžeme poprášit moučkovým cukrem nebo polít polevou.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.