Vodu, máslo a špetku soli přivedeme k varu. Do vroucí směsi nasypeme prosátou hladkou mouku a za důkladného míchání restujeme, až se hmota nelepí na vařečku. Odstavíme z plotny a do částečně vychladnutého těsta postupně vmícháme vejce. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká a hustá hmota.
Připravené odpalované těsto naplníme do cukrářského sáčku s řeznou trubičkou a na plech stříkáme tvary větrníčků. Pečeme asi 20 minut.
Náplň připravíme vyšleháním smetany s krupicovým cukrem na tuhou šlehačku.
Větrníky po upečení a vychladnutí podélně rozkrojíme na polovinu. Na spodní část nastříkáme pomocí sáčku šlehačku a dáme na ní pokrájené broskve. Přiklopíme druhým dílem větrníku a můžeme poprášit moučkovým cukrem nebo polít polevou.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami