Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme sníh. Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme se sněhem lehce do těsta. Nakonec přidáme omyté rozinky a rozsekané a opražené mandle. Nalijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme zvolna, aby bábovka mohla nabývat a později teplotu zvýšíme. Celkem pečeme asi 3/4 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem