Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme sníh. Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme se sněhem lehce do těsta. Nakonec přidáme omyté rozinky a rozsekané a opražené mandle. Nalijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme zvolna, aby bábovka mohla nabývat a později teplotu zvýšíme. Celkem pečeme asi 3/4 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika