Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme sníh. Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme se sněhem lehce do těsta. Nakonec přidáme omyté rozinky a rozsekané a opražené mandle. Nalijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme zvolna, aby bábovka mohla nabývat a později teplotu zvýšíme. Celkem pečeme asi 3/4 hodiny. Hotovou bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort