Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe oddělíme, obalíme v hladké mouce a v jedné vrstvě smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Cibulkou zdobíme bramborovou, hrachovou nebo nastavovanou kaši, čočku... a to nám stačí jedna cibule na osobu. Pokud budeme cibulku dávat jako přízdobu gulášů a omáček, stačí jedna větší cibule pro čtyři osoby.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem