
2.25
RADA: Vídeňská cibulka
Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Nařízneme a po obou stranách z prudka orestujeme. Samozřejmě nezapomeneme osolit.… více o Bratislavská roštěná
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečeme maso a… více o Hovězí roštěná
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme… více o Vídeňská bábovka
Cukrářka Ksenia Penkina z kanadského Vancouveru je v cukrářských kruzích známá jako Glazing… Celý článek
Pro někoho představuje příprava domácích houskových knedlíků téměř nadlidský úkol, přitom to… Celý článek
Zelenina a ovoce obsahují látky, které jsou pro naše zdraví a výživu velice důležité a… Celý článek
Masopustní oslavy se odjakživa pojí s hodováním a zábavou. Hojně slavit můžete ještě do… Celý článek
Do mixéru dáme vejce, cukr, marmeládu, kávu a asi 5 minut mixujeme. Potom přidáme sirup, rum, mouku s práškem do pečiva… více o Mixovaný dort
Nejprve smícháme suché přísady, tedy: mouka, cukr, prášek do pečiva. Poté přimícháme vejce, olej a mléka tolik, aby… více o Jednoduché a výborné těsto na buchtu (hrníčkové)
Rajče pokrájím na velmi drobné kousky, tvrdý sýr nahrubo nastrouhám, všechny suroviny promíchám s rýží a směsí naplním… více o Lehké papriky se sýrovou náplní
Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne… více o Mexické tortillas
Pro zjednodušení práce použijeme bramborové těsto, kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice… více o Mikova luxusní bramborová roládka
Do skleněné zapékací mísy dáme: tak dvě lžíce oleje, na plátky nakrájenou slaninu rozložíme na dno, na slaninu dáme na… více o Tajemství ohně
Listové těsto rozdělíme na 2 stejné díly, ze kterých vyválíme na pomoučeném vále dva tenké obdélníky. V pánvi na sádle… více o Prima závin
Oloupaný česnek (1 - 2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek… více o Hustá rajčatová polévka
Těsto rozválíme, vykrojíme z něj vtary a dáme je na plech potřeme rozšlehaným vejcem Posypeme solí, pepřem, kmínem,… více o Pikantní srdíčka
1. Mák povaříme v mléce do zhoustnutí, osladíme, přidáme špetku skořice a citronové kůry, povidla, promícháme a necháme… více o Hanácké koláče
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a… více o Pikantní fazolová pochoutka
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka