Z masa nemusíme odřezávat vnější tukovou blánu, snad jen kdyby nám vadila. Roštěnky na několika místech po okraji nasekneme, aby se na pánvi nekroutili, a rozklepneme je.
Po jedné straně potřeme plátky masa hořčicí a stejnou stranou je obtiskneme do hladké mouky. Ulpělou mouku nesetřepáváme, mělo by jí na mase zůstat celkem dost.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a poměrně zprudka maso osmahneme dozlatova. Do oleje ho vložíme nejprve moučnou stranou, po třech až čtyřech minutách obrátíme a opečeme i na druhé straně.
Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou, přilijeme zbývající olej a vhodíme pokrájenou cibuli. Krátce ji podusíme doměkka, zalijeme vínem, které necháme téměř všechno odpařit.
Přilijeme vývar a přivedeme k mírnému varu. Osolíme a opepříme a do tohoto základu omáčky vložíme maso, opět pomoučenou stranou dolů. Opečená mouka se začne uvolňovat a zahustí šťávu.
Lehce povaříme tři minuty, občas protřeseme pánví.
Roštěnky přeneseme na talíř a zalijeme omáčkou. Na maso rozdělíme Vídeňskou cibulku a umístíme vějířek z kyselé okurky. Jako příloha se hodí opékané brambory.
Cibuli nakrájíme na kolečka silná 2–3 mm. Jednotlivá kolečka rozebereme na prstýnky, které jemně a důkladně promícháme s moukou a špetkou soli, aby se obalily. V kastrůlku rozehřejeme olej, mělo by ho být alespoň 3–4 cm na výšku. Nabereme do hrsti cibulové prstýnky a vyklepeme z nich přebytečnou mouku, pak je přeneseme do oleje a ihned promícháme.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta