Z masa nemusíme odřezávat vnější tukovou blánu, snad jen kdyby nám vadila. Roštěnky na několika místech po okraji nasekneme, aby se na pánvi nekroutili, a rozklepneme je.
Po jedné straně potřeme plátky masa hořčicí a stejnou stranou je obtiskneme do hladké mouky. Ulpělou mouku nesetřepáváme, mělo by jí na mase zůstat celkem dost.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a poměrně zprudka maso osmahneme dozlatova. Do oleje ho vložíme nejprve moučnou stranou, po třech až čtyřech minutách obrátíme a opečeme i na druhé straně.
Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou, přilijeme zbývající olej a vhodíme pokrájenou cibuli. Krátce ji podusíme doměkka, zalijeme vínem, které necháme téměř všechno odpařit.
Přilijeme vývar a přivedeme k mírnému varu. Osolíme a opepříme a do tohoto základu omáčky vložíme maso, opět pomoučenou stranou dolů. Opečená mouka se začne uvolňovat a zahustí šťávu.
Lehce povaříme tři minuty, občas protřeseme pánví.
Roštěnky přeneseme na talíř a zalijeme omáčkou. Na maso rozdělíme Vídeňskou cibulku a umístíme vějířek z kyselé okurky. Jako příloha se hodí opékané brambory.
Cibuli nakrájíme na kolečka silná 2–3 mm. Jednotlivá kolečka rozebereme na prstýnky, které jemně a důkladně promícháme s moukou a špetkou soli, aby se obalily. V kastrůlku rozehřejeme olej, mělo by ho být alespoň 3–4 cm na výšku. Nabereme do hrsti cibulové prstýnky a vyklepeme z nich přebytečnou mouku, pak je přeneseme do oleje a ihned promícháme.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort