Z masa nemusíme odřezávat vnější tukovou blánu, snad jen kdyby nám vadila. Roštěnky na několika místech po okraji nasekneme, aby se na pánvi nekroutili, a rozklepneme je.
Po jedné straně potřeme plátky masa hořčicí a stejnou stranou je obtiskneme do hladké mouky. Ulpělou mouku nesetřepáváme, mělo by jí na mase zůstat celkem dost.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a poměrně zprudka maso osmahneme dozlatova. Do oleje ho vložíme nejprve moučnou stranou, po třech až čtyřech minutách obrátíme a opečeme i na druhé straně.
Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou, přilijeme zbývající olej a vhodíme pokrájenou cibuli. Krátce ji podusíme doměkka, zalijeme vínem, které necháme téměř všechno odpařit.
Přilijeme vývar a přivedeme k mírnému varu. Osolíme a opepříme a do tohoto základu omáčky vložíme maso, opět pomoučenou stranou dolů. Opečená mouka se začne uvolňovat a zahustí šťávu.
Lehce povaříme tři minuty, občas protřeseme pánví.
Roštěnky přeneseme na talíř a zalijeme omáčkou. Na maso rozdělíme Vídeňskou cibulku a umístíme vějířek z kyselé okurky. Jako příloha se hodí opékané brambory.
Cibuli nakrájíme na kolečka silná 2–3 mm. Jednotlivá kolečka rozebereme na prstýnky, které jemně a důkladně promícháme s moukou a špetkou soli, aby se obalily. V kastrůlku rozehřejeme olej, mělo by ho být alespoň 3–4 cm na výšku. Nabereme do hrsti cibulové prstýnky a vyklepeme z nich přebytečnou mouku, pak je přeneseme do oleje a ihned promícháme.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)