1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů - nesmí se drobit, musí držet tvar
2) brambory slít, co nejdříve oloupat, nakrájet na kolečka tl. 1 cm, ještě teplé přenést do mísy a přelít 1 dl vývaru
3) přidat 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, cibulku, pažitku, sůl i pepř (vše na spodní hranici)
4) promíchat plátky brambor s tekutinou - jemně a zároveň energicky, aby se plátky nepolámaly a zároveň aby se spojil vývar a ocet s olejem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny