1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů - nesmí se drobit, musí držet tvar
2) brambory slít, co nejdříve oloupat, nakrájet na kolečka tl. 1 cm, ještě teplé přenést do mísy a přelít 1 dl vývaru
3) přidat 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, cibulku, pažitku, sůl i pepř (vše na spodní hranici)
4) promíchat plátky brambor s tekutinou - jemně a zároveň energicky, aby se plátky nepolámaly a zároveň aby se spojil vývar a ocet s olejem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové