1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů - nesmí se drobit, musí držet tvar
2) brambory slít, co nejdříve oloupat, nakrájet na kolečka tl. 1 cm, ještě teplé přenést do mísy a přelít 1 dl vývaru
3) přidat 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, cibulku, pažitku, sůl i pepř (vše na spodní hranici)
4) promíchat plátky brambor s tekutinou - jemně a zároveň energicky, aby se plátky nepolámaly a zároveň aby se spojil vývar a ocet s olejem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort