1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů - nesmí se drobit, musí držet tvar
2) brambory slít, co nejdříve oloupat, nakrájet na kolečka tl. 1 cm, ještě teplé přenést do mísy a přelít 1 dl vývaru
3) přidat 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, cibulku, pažitku, sůl i pepř (vše na spodní hranici)
4) promíchat plátky brambor s tekutinou - jemně a zároveň energicky, aby se plátky nepolámaly a zároveň aby se spojil vývar a ocet s olejem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče