1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů - nesmí se drobit, musí držet tvar
2) brambory slít, co nejdříve oloupat, nakrájet na kolečka tl. 1 cm, ještě teplé přenést do mísy a přelít 1 dl vývaru
3) přidat 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, cibulku, pažitku, sůl i pepř (vše na spodní hranici)
4) promíchat plátky brambor s tekutinou - jemně a zároveň energicky, aby se plátky nepolámaly a zároveň aby se spojil vývar a ocet s olejem
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou