Víkendová rajská omáčka s kuřecím masem

2.85

hodnoceno: 13
Příprava: 90 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks kuře
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      l voda
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      kostka masox
    • 5
      ks hřebíček
    • 4
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 6
      lžíce cukr
    • 2
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Celé kuře rozčtvrtíme a stáhneme z kůže, maso mírně nasolíme.
  • Do vroucí vody přidáme takto lehounce nasolené kuřecí maso.
  • Přidáme nové koření, bobkový list, sůl a masox (kdo chce, může přidat celou cibuli).
  • Vaříme cca 1 hodinku.
  • Poté sundáme z plotny, z vývaru vyndáme maso na talíř.
  • Odlijeme si do nějaké nádoby cca 2 dl vývaru, který až zchladne, smícháme s moukou.
  • Do vývaru přidáme rajské protlaky, hřebíček a cukr (pro někoho může být cukru málo, pro někoho moc, takže dochutíme dle svých chutí), zamícháme a dáme opět na cca 15 minut vařit.
  • Mezitím si obereme z kuřete maso, které dáme stranou. Kosti buď vyhodíme do koše, nebo necháme pejskovi na druhý den.
  • Vyndáme z hrnce koření.
  • Poté omáčku zahustíme již výše zmiňovaným vývarem smíchaným s moukou – pomalu vmícháme a rozkvedláme.
  • Necháme cca 10 minut povařit na mírném stupni, přidáme maso a je to!
  • Jako přílohu doporučuji rýži či těstoviny.
  • Dobrou chuť.
Zařazení: Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: