Celé kuře rozčtvrtíme a stáhneme z kůže, maso mírně nasolíme.
Do vroucí vody přidáme takto lehounce nasolené kuřecí maso.
Přidáme nové koření, bobkový list, sůl a masox (kdo chce, může přidat celou cibuli).
Vaříme cca 1 hodinku.
Poté sundáme z plotny, z vývaru vyndáme maso na talíř.
Odlijeme si do nějaké nádoby cca 2 dl vývaru, který až zchladne, smícháme s moukou.
Do vývaru přidáme rajské protlaky, hřebíček a cukr (pro někoho může být cukru málo, pro někoho moc, takže dochutíme dle svých chutí), zamícháme a dáme opět na cca 15 minut vařit.
Mezitím si obereme z kuřete maso, které dáme stranou. Kosti buď vyhodíme do koše, nebo necháme pejskovi na druhý den.
Vyndáme z hrnce koření.
Poté omáčku zahustíme již výše zmiňovaným vývarem smíchaným s moukou – pomalu vmícháme a rozkvedláme.
Necháme cca 10 minut povařit na mírném stupni, přidáme maso a je to!
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny