Celé kuře rozčtvrtíme a stáhneme z kůže, maso mírně nasolíme.
Do vroucí vody přidáme takto lehounce nasolené kuřecí maso.
Přidáme nové koření, bobkový list, sůl a masox (kdo chce, může přidat celou cibuli).
Vaříme cca 1 hodinku.
Poté sundáme z plotny, z vývaru vyndáme maso na talíř.
Odlijeme si do nějaké nádoby cca 2 dl vývaru, který až zchladne, smícháme s moukou.
Do vývaru přidáme rajské protlaky, hřebíček a cukr (pro někoho může být cukru málo, pro někoho moc, takže dochutíme dle svých chutí), zamícháme a dáme opět na cca 15 minut vařit.
Mezitím si obereme z kuřete maso, které dáme stranou. Kosti buď vyhodíme do koše, nebo necháme pejskovi na druhý den.
Vyndáme z hrnce koření.
Poté omáčku zahustíme již výše zmiňovaným vývarem smíchaným s moukou – pomalu vmícháme a rozkvedláme.
Necháme cca 10 minut povařit na mírném stupni, přidáme maso a je to!
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy