Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a také krátce osmahneme.
Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, podlijeme troškou vody, vmícháme kečup a necháme chvilku prohřát. Potom vše dobře promícháme s rýží, urovnáme na mísu a bohatě posypeme parmezánem a zbytkem natě z cibulek, kterou pokrájíme na jemná kolečka.
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky