Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a také krátce osmahneme.
Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, podlijeme troškou vody, vmícháme kečup a necháme chvilku prohřát. Potom vše dobře promícháme s rýží, urovnáme na mísu a bohatě posypeme parmezánem a zbytkem natě z cibulek, kterou pokrájíme na jemná kolečka.
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou