Rýži uvaříme v osolené vodě. Slaninu pokrájíme na nudličky a pomalu opékáme. Když zesklovatí a pustí tuk, vmícháme jemně pokrájené cibulky i s natí a také krátce osmahneme.
Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, podlijeme troškou vody, vmícháme kečup a necháme chvilku prohřát. Potom vše dobře promícháme s rýží, urovnáme na mísu a bohatě posypeme parmezánem a zbytkem natě z cibulek, kterou pokrájíme na jemná kolečka.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky