Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme. Položíme na strouhanku, hustě posypeme sýrem a nakrájíme zbytek másla na kotlety.
V hodně vyhřáté troubě zapékáme 30 minut, potom zalijeme vínem s vodou, necháme tak ještě 2–3 minutky a vypneme troubu, necháme dojít.
Příloha: vařené brambory, opékačky, každý podle sebe
Masíčko je měkoučké, nebojte se, nespálíte ho jen na tom másle, mám to vyzkoušené.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou