Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme. Položíme na strouhanku, hustě posypeme sýrem a nakrájíme zbytek másla na kotlety.
V hodně vyhřáté troubě zapékáme 30 minut, potom zalijeme vínem s vodou, necháme tak ještě 2–3 minutky a vypneme troubu, necháme dojít.
Příloha: vařené brambory, opékačky, každý podle sebe
Masíčko je měkoučké, nebojte se, nespálíte ho jen na tom másle, mám to vyzkoušené.
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky