Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme. Položíme na strouhanku, hustě posypeme sýrem a nakrájíme zbytek másla na kotlety.
V hodně vyhřáté troubě zapékáme 30 minut, potom zalijeme vínem s vodou, necháme tak ještě 2–3 minutky a vypneme troubu, necháme dojít.
Příloha: vařené brambory, opékačky, každý podle sebe
Masíčko je měkoučké, nebojte se, nespálíte ho jen na tom másle, mám to vyzkoušené.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky