Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Krátce povaříme a necháme zhoustnout v sirup. Po 5–7 minutách sejmeme hrnec ze sporáku a necháme sirup vychladnout.
Smícháme červené víno s perlivou limonádou (já používám malinovou, ale může být i jiná). Přidáme citronovou kůru i šťávu a poté také sirup. Všechno dobře promícháme.
Dáme do mrazáku a první hodinu každých 15 minut promícháme.
Před servírováním krátce rozmixujeme, aby byl sorbet pěkně vláčný.
Zdobíme mátou a podáváme třeba s ovocem nebo s jakýmkoli dezertem.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany