Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Krátce povaříme a necháme zhoustnout v sirup. Po 5–7 minutách sejmeme hrnec ze sporáku a necháme sirup vychladnout.
Smícháme červené víno s perlivou limonádou (já používám malinovou, ale může být i jiná). Přidáme citronovou kůru i šťávu a poté také sirup. Všechno dobře promícháme.
Dáme do mrazáku a první hodinu každých 15 minut promícháme.
Před servírováním krátce rozmixujeme, aby byl sorbet pěkně vláčný.
Zdobíme mátou a podáváme třeba s ovocem nebo s jakýmkoli dezertem.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
-smícháme mouku, kypřící prášek, (granko) a cukr
-přidáme vejce
-přidáme mléko, olej a dobře promícháme
-vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta