Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Krátce povaříme a necháme zhoustnout v sirup. Po 5–7 minutách sejmeme hrnec ze sporáku a necháme sirup vychladnout.
Smícháme červené víno s perlivou limonádou (já používám malinovou, ale může být i jiná). Přidáme citronovou kůru i šťávu a poté také sirup. Všechno dobře promícháme.
Dáme do mrazáku a první hodinu každých 15 minut promícháme.
Před servírováním krátce rozmixujeme, aby byl sorbet pěkně vláčný.
Zdobíme mátou a podáváme třeba s ovocem nebo s jakýmkoli dezertem.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem