Vinný sorbet

2.78

hodnoceno: 18
Příprava: 60 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      ml voda
    • 1
      ks citron šťáva a kůra
    • 300
      ml červené víno
    • 300
      ml limonáda perlivá
    • 300
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Krátce povaříme a necháme zhoustnout v sirup. Po 5–7 minutách sejmeme hrnec ze sporáku a necháme sirup vychladnout.
  • Smícháme červené víno s perlivou limonádou (já používám malinovou, ale může být i jiná). Přidáme citronovou kůru i šťávu a poté také sirup. Všechno dobře promícháme.
  • Dáme do mrazáku a první hodinu každých 15 minut promícháme.
  • Před servírováním krátce rozmixujeme, aby byl sorbet pěkně vláčný.
  • Zdobíme mátou a podáváme třeba s ovocem nebo s jakýmkoli dezertem.

Podobné recepty

Doporučujeme