Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, promícháme a nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na džem naneseme náplň, hustě poklademe zcezené višně a na ně namažeme šlehačkový krém.
Náplň: Uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.
Višně používám kompotované, vypeckované nebo vypeckuji čerstvé, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný, nejen višňový.
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Na pánvici dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Na pánvici zatím rozkrájíme na půl (na délku) párky, ale…
více o Srdce z párku plněné vejcem