Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, promícháme a nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na džem naneseme náplň, hustě poklademe zcezené višně a na ně namažeme šlehačkový krém.
Náplň: Uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.
Višně používám kompotované, vypeckované nebo vypeckuji čerstvé, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný, nejen višňový.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě