Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny, promícháme a nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme na 180 stupňů cca 15–20 minut. Po zchladnutí potřeme višňovým džemem. Na džem naneseme náplň, hustě poklademe zcezené višně a na ně namažeme šlehačkový krém.
Náplň: Uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který po zchladnutí smícháme s tvarohem, do kterého lehce vmícháme želatinový ztužovač, připravený dle návodu na obalu. Šlehačky ušleháme se ztužovačem a pak smícháme se zakysanou smetanou, do které jsme přimíchali vanilkové cukry. Posypeme nastrouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme.
Višně používám kompotované, vypeckované nebo vypeckuji čerstvé, dělám to i do jiných moučníků. Džem jsem neuvedla můžete použít i jiný, nejen višňový.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta