Vitello tonnato

4

hodnoceno: 2
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Telecí hřbet
    • 2
      ks cibule
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks rostlinný olej
    • 1
      ks pepř mletý
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 50
      g kapary
    • 1
      ks citronová kůra
    • 200
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 1
      kg telecí maso
    • 20
      g ančovičky
  • Omáčka
    • 2
      lžíce máslo
    • 200
      ml bílé víno
    • 200
      g majonéza
    • 250
      g mascarpone

Postup přípravy receptu

  • Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka, citronovou kůru a vše promícháme. Telecí hřbet potřeme dijonskou hořčicí a opravdu dobře osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda. Opečené maso položíme do pekáče na zeleninovou směs, zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme 35 minut. Upečené maso odložíme stranou a necháme vychladnout.
  • Na omáčku: Do kastrolu, ve kterém se peklo maso společně se zeleninou, dáme máslo a zalijeme bílým vínem. Svaříme a poté v míse vše pečlivě rozmixujeme. Přidáme majonézu, znovu rozmixujeme a přepasírujeme. Nakonec přidáme mascarpone a ještě jednou promícháme. Případně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Studené telecí maso nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovým salátem a studenou omáčkou. Dozdobíme ančovičkou, olivovým olejem, pepřem a bylinkami.
Zařazení: Maso Telecí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: