Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka, citronovou kůru a vše promícháme. Telecí hřbet potřeme dijonskou hořčicí a opravdu dobře osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda. Opečené maso položíme do pekáče na zeleninovou směs, zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme 35 minut. Upečené maso odložíme stranou a necháme vychladnout.
Na omáčku: Do kastrolu, ve kterém se peklo maso společně se zeleninou, dáme máslo a zalijeme bílým vínem. Svaříme a poté v míse vše pečlivě rozmixujeme. Přidáme majonézu, znovu rozmixujeme a přepasírujeme. Nakonec přidáme mascarpone a ještě jednou promícháme. Případně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Studené telecí maso nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovým salátem a studenou omáčkou. Dozdobíme ančovičkou, olivovým olejem, pepřem a bylinkami.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, za šlehání postupně přidáme vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou