Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka, citronovou kůru a vše promícháme. Telecí hřbet potřeme dijonskou hořčicí a opravdu dobře osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda. Opečené maso položíme do pekáče na zeleninovou směs, zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme 35 minut. Upečené maso odložíme stranou a necháme vychladnout.
Na omáčku: Do kastrolu, ve kterém se peklo maso společně se zeleninou, dáme máslo a zalijeme bílým vínem. Svaříme a poté v míse vše pečlivě rozmixujeme. Přidáme majonézu, znovu rozmixujeme a přepasírujeme. Nakonec přidáme mascarpone a ještě jednou promícháme. Případně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Studené telecí maso nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovým salátem a studenou omáčkou. Dozdobíme ančovičkou, olivovým olejem, pepřem a bylinkami.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, za šlehání postupně přidáme vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák