Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka, citronovou kůru a vše promícháme. Telecí hřbet potřeme dijonskou hořčicí a opravdu dobře osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda. Opečené maso položíme do pekáče na zeleninovou směs, zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme 35 minut. Upečené maso odložíme stranou a necháme vychladnout.
Na omáčku: Do kastrolu, ve kterém se peklo maso společně se zeleninou, dáme máslo a zalijeme bílým vínem. Svaříme a poté v míse vše pečlivě rozmixujeme. Přidáme majonézu, znovu rozmixujeme a přepasírujeme. Nakonec přidáme mascarpone a ještě jednou promícháme. Případně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Studené telecí maso nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovým salátem a studenou omáčkou. Dozdobíme ančovičkou, olivovým olejem, pepřem a bylinkami.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, za šlehání postupně přidáme vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Ve větší misce společně našlehejte olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. Medailonky z obou stran osolte a…
více o Vepřové medailonky s olivami
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu