
4
Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V misce rozšleháme žloutky, které smícháme s… více o Vafle podle Tomáše
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, za šlehání postupně přidáme vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru. Višně scedíme… více o Tvarohový závin s višněmi
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.… více o Vídeňské párky v těstíčku
Využijte první sladké plody léta a upečte z nich něco dobrého na víkend. Koláče a další… Celý článek
Pokud používáte formu na muffiny pouze na pečení roztomilých báboviček, které se vejdou tak… Celý článek
Máte chuť na čerstvý domácí krémový sýr? Pak byste měli vyzkoušet labneh. Tahle pochoutka z… Celý článek
Každé dítě ví, že plody by se neměly trhat zelené. V případě vlašských ořechů to ale tak úplně… Celý článek
Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva. Nakonec… více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek šunky a ementálu, posypeme lístky oregana a přeložíme… více o Cordon Bleu – telecí
Tento recept je rozhodně nejrychlejší a nejefektivnější příprava obalovaných řízků, se kterou jsem se kdy setkala. 1… více o Jogurťáky
Zelí a mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V míse rozmícháme majolenku, smetanu … více o Salát Coleslaw
Na hustou kaši rozvaříme rajčata s cibulí a česnekem. Necháme rozpustit cukr, přidáme ocet, sůl a koření. Do chutney… více o Indické chutney
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí.… více o Gata – listový závin se žmolenkou
Do litru vody dáme vařit pokrájené fazolové lusky s polu s kostkami brambor a masovým bujónem. Uvařenou polévku… více o Fazolková polévka
Než začneš, vyndej si z lednice máslo (Zlatou hanou) a dej se Salkem na stejné místo, aby měli stejnou teplotu a… více o Medovník z Počernic
Filety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Cibuli najemno pokrájíme, česnek pokrájíme na slabé… více o Pangasius na listovém špenátu se smetanou
Uvaříme si kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho si smícháme mascarpone se zakysanou smetanou,… více o Lehké letní tiramisu
1. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Do rozpálené pánve přidejte růžičky květáku a pomalu ze… více o Květákový salát s cizrnou a brusinkami