Na telecí hřbet: Mrkev, cibuli a celer nakrájíme na větší kousky a vložíme do pekáče. Přidáme kapary, oloupaný česnek, ančovičky, tuňáka, citronovou kůru a vše promícháme. Telecí hřbet potřeme dijonskou hořčicí a opravdu dobře osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda. Opečené maso položíme do pekáče na zeleninovou směs, zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme 35 minut. Upečené maso odložíme stranou a necháme vychladnout.
Na omáčku: Do kastrolu, ve kterém se peklo maso společně se zeleninou, dáme máslo a zalijeme bílým vínem. Svaříme a poté v míse vše pečlivě rozmixujeme. Přidáme majonézu, znovu rozmixujeme a přepasírujeme. Nakonec přidáme mascarpone a ještě jednou promícháme. Případně dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Studené telecí maso nakrájíme na plátky a servírujeme s bramborovým salátem a studenou omáčkou. Dozdobíme ančovičkou, olivovým olejem, pepřem a bylinkami.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, za šlehání postupně přidáme vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem