Důležité je smíchat zvlášť sypké a mokré suroviny.
Vajíčka rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle toho, jakou chceme příchuť.
Sypké a mokré suroviny jen lehce vmísíme, občas nějaká hrudka mouky nevadí. Kdybychom však těsto moc třeli, porušila by se struktura a muffinky by nevyběhly, takže jen tak ledabyle smícháme.
Pečeme asi 20 minut na 170 °C v horkovzdušné troubě (v obyčejné na více).
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.