Důležité je smíchat zvlášť sypké a mokré suroviny.
Vajíčka rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle toho, jakou chceme příchuť.
Sypké a mokré suroviny jen lehce vmísíme, občas nějaká hrudka mouky nevadí. Kdybychom však těsto moc třeli, porušila by se struktura a muffinky by nevyběhly, takže jen tak ledabyle smícháme.
Pečeme asi 20 minut na 170 °C v horkovzdušné troubě (v obyčejné na více).
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem