Důležité je smíchat zvlášť sypké a mokré suroviny.
Vajíčka rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle toho, jakou chceme příchuť.
Sypké a mokré suroviny jen lehce vmísíme, občas nějaká hrudka mouky nevadí. Kdybychom však těsto moc třeli, porušila by se struktura a muffinky by nevyběhly, takže jen tak ledabyle smícháme.
Pečeme asi 20 minut na 170 °C v horkovzdušné troubě (v obyčejné na více).
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou