Důležité je smíchat zvlášť sypké a mokré suroviny.
Vajíčka rozšleháme v mléce a oleji, přisypeme smíchané sypké suroviny a další suroviny podle toho, jakou chceme příchuť.
Sypké a mokré suroviny jen lehce vmísíme, občas nějaká hrudka mouky nevadí. Kdybychom však těsto moc třeli, porušila by se struktura a muffinky by nevyběhly, takže jen tak ledabyle smícháme.
Pečeme asi 20 minut na 170 °C v horkovzdušné troubě (v obyčejné na více).
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodiny do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky