Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl. Přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Uválíme bochánky podle požadované velkosti koláčů (nejlépe rovnou rozmístěné na plechu) a necháme chvíli kynout, pak zformujeme koláče. Naplníme, posypeme drobenkou, okraje potřeme vajíčkem a pečeme do (světle) zlatova.
Koláče zůstanou opravdu měkké a vláčné dlouhou dobu. Dělá je moje babička a lepší jsem nejedla.
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky