Připravíme kvásek z celého množství vlažného mléka, cukru a kvasnic. Mezitím smícháme a prohněteme oba druhy mouky, olej, majolku, žloutky a sůl. Přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Uválíme bochánky podle požadované velkosti koláčů (nejlépe rovnou rozmístěné na plechu) a necháme chvíli kynout, pak zformujeme koláče. Naplníme, posypeme drobenkou, okraje potřeme vajíčkem a pečeme do (světle) zlatova.
Koláče zůstanou opravdu měkké a vláčné dlouhou dobu. Dělá je moje babička a lepší jsem nejedla.
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage