Smícháme všechny ingredience na spodní těsto, vypracujeme hladký bochánek, který nastrouháme na vymazaný, vysypaný plech. Do tvarohů přidáme vanilkový pudinkový prášek, vanilkový cukr, moučkový cukr a ušleháme dohladka. Na nastrouhané těsto nanášíme lžící tvarohové bobánky vždy tak 5 cm od sebe, které poté překrýváme půlkami meruněk.
Připravíme vrchní těsto: vyšleháme vejce s cukrem, přidáme postupně ostatní ingredience a ušleháme do hladkého těsta, které pak rozprostřeme po celé ploše meruněk. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C (horkovzduch), ke konci teplotu snížíme na 160 °C, pečeme cca 45 minut.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé