Droždí, trochu mléka a cukru smícháme a necháme kynout. Smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozinky máčené v rumu, kůru, tři vejce, sůl a rozpuštěné tuky. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme hodinu kynout.
Pak propracujeme na vále a rozdělíme na dva díly. Ty dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme kynout ještě 1/2 hodiny. Poté namažeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a pečeme na 180 stupňů 35-45 minut.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory