Droždí, trochu mléka a cukru smícháme a necháme kynout. Smícháme mouku, zbylý cukr a mléko, rozinky máčené v rumu, kůru, tři vejce, sůl a rozpuštěné tuky. Přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme hodinu kynout.
Pak propracujeme na vále a rozdělíme na dva díly. Ty dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme kynout ještě 1/2 hodiny. Poté namažeme rozšlehaným vejcem, posypeme plátky mandlí a pečeme na 180 stupňů 35-45 minut.
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175…
více o Vláčný perník podle Moniky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami