Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175 stupňů cca 15–20 minut. Zkontrolujte pomocí špejle – pokud se na ni po vytažení těsto nelepí, je upečeno.
Jestli jste použili menší plech a perník je vyšší, rozřízněte jej a promažte povidly. Pokud je placka nízká, dá se překrojit napůl, namazat povidly a slepit, aby byl perník vysoký.
Povrch těsta polijte čokoládou nebo postříkejte oříškovou čokoládou ze sáčku, který předtím na 5 minut ponoříte do teplé vody.
Maso smíchejte se 100 g libovolného sýru (např. Nivou). Zamíchejte 2 vejce, 3 lžíce majonézy, 2–3 lžíce škrobové moučky…
více o Ruské placičky podle Moniky
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka