Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175 stupňů cca 15–20 minut. Zkontrolujte pomocí špejle – pokud se na ni po vytažení těsto nelepí, je upečeno.
Jestli jste použili menší plech a perník je vyšší, rozřízněte jej a promažte povidly. Pokud je placka nízká, dá se překrojit napůl, namazat povidly a slepit, aby byl perník vysoký.
Povrch těsta polijte čokoládou nebo postříkejte oříškovou čokoládou ze sáčku, který předtím na 5 minut ponoříte do teplé vody.
Maso smíchejte se 100 g libovolného sýru (např. Nivou). Zamíchejte 2 vejce, 3 lžíce majonézy, 2–3 lžíce škrobové moučky…
více o Ruské placičky podle Moniky
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)